Tillagningstips

Vår kyckling är speciell på flera sätt.

När du handlar kyckling direkt från oss är den så färsk att du behöver fortsätta möra
den ett par dagar i kylen före tillagning eller infrysning. Då får du bäst köttkvalitet.

Tips vid tillagning

  • Tänk på att inte översteka vår kyckling utan att alltid använda stektermometer vid tillagning. Kycklingfilén ska vara 72 grader, helst inte högre, när den är färdig. Tips! Bryn kycklingen i pannan och färdigstek den i ugnen på ca 150 grader.
  • Vid tillagning av hel kyckling rekommenderar vi en temperatur vid lårbenet på 85 grader för bästa resultat.

Hanteringen av köttet är hemligheten

Vi är väldigt noga med att behålla strukturen på skinnet. Det ger kycklingen ett bättre utseende samtidigt som kryddningen stannar  kvar och ger en mer intensiv smak åt den tillagade kycklingen. Kycklingen luftkyls sakta ner till rätt paketeringstemperatur. Att kylningsprocessen får ta sin lilla tid är viktigt. Mörningsprocessen får inte gå för snabbt eftersom köttet då riskerar att bli segt.

Det allra viktigaste är att vi inte tillför något vatten eller saltlake till kycklingen. En kyckling från Knäred är garanterat helt naturlig.

Vill du läsa några olika kycklingrecept och bli inspirerad? Klicka här.

MEDLEMMAR I SVENSK FÅGEL