Helkyckling. Grillkryddad & naturell.

Krydda själv eller välj våra populära färdigkryddade.

Vår kyckling är så mör att du märker skillnaden.
– Och det är ingen tillfällighet.

Vi tillför inget vatten eller saltlake till kycklingen. En kyckling från Knäred är garanterat helt naturlig. För att den ska få riktigt bra smak är vi väldigt noga med att behålla strukturen på skinnet. Det ger ett bättre utseende på kycklingen samtidigt som kryddningen stannar kvar och ger en mer intensiv smak till den tillagade kycklingen. Vi luftkyler kycklingen till rätt paketeringstemperatur. Att kylningsprocessen får ta sin lilla tid är viktig, mörningsprocessen får inte gå för snabbt eftersom köttet annars riskerar att bli segt.

Viktigt att tänka på vid inköp av kyckling från oss är att förvara den färska kycklingen några dagar i kylen före tillagning eller infrysning. På så sätt får du bästa köttkvalitet.

Färdiggrillad helkyckling 9 – 14 hg

Den här kycklingen säljs av utvalda butiker som själva grillar den. När du köper den ligger den i butikens värmeskåp. Den färdiggrillade kycklingen säljer vi inte själva i vår fabrik.
Färdiggrillad kyckling är kryddad med Gourmet-krydda. Du hittar mer info om våra kryddblandningar här.

Naturell helkyckling 12 – 14 hg

Vår naturella helkyckling säljs både i butik och i vår fabriksförsäljning.

Knäred står för en sund djuromsorg och ett målmedvetet miljöarbete

Mör & Smakrik

Inget tillsatt vatten

Fria från Salmonella

Ansvarsfullt uppfödda

Har ätit GMO-fritt foder

Uppfödda på antibiotikafritt foder

75% av våra frigående kycklingar kommer från gårdar inom en radie av 5 km från slakteriet.

Att transportera kycklingar från gården till slakteriet är nödvändigt. Med våra korta transporter från närliggande gårdar, oftast mindre än 5 km, begränsar vi tiden då djuren måste stå i trånga utrymmen och undviker den stress som kan uppstå vid transport. Vi förflyttar kycklingarna under nattetid för att skapa så lite oro som möjligt. Personalen arbetar i starkt nedsatt ljus så att flocken bibehåller sitt lugn.